Кібернасильство як фактор психологічної та соціальної небезпеки для особистості дітей і підлітків - Тюріна, В. О.; Tiurina, V. O.; Ільніцька, Я. О.; Ilnitska, Ya. O. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 259-260, 2024)
Обґрунтовано актуальність проблеми кібернасильства відносно неповнолітніх; надано соціальну та психологічну характеристику дітей і підлітків, які відносяться до групи ризику. Показано прийоми, за допомогою яких неповнолітніх залучають до кібернасильства.

The relevance of the problem of cyber-violence against minors is substantiated; provided social and psychological characteristics of children and adolescents who belong to risk groups. Techniques by which minors are involved in cyber-violence are shown.

Обоснована актуальность проблемы кибернасилия в отношении несовершеннолетних; предоставлена социальная и психологическая характеристика детей и подростков, которые относятся к группе риска. Показаны приемы, с помощью которых несовершеннолетние привлекаются к кибернасилию.
Keywords: кібернасильство; інформаційна безпека; діти; підлітки; психологічна небезпека; соціальна небезпека; cyber violence; information security; children; teenagers; psychological danger; social danger; кибернасилие; информационная безопасность; дети; подростки; психологическая опасность; социальная опасность