Українська радянська держава 20-30-х років: організація вищої військової освіти - Саппа, М. М.; Sappa, M. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2242-1004 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 88-94, 2008)
Розглянуто розвиток українського суспільства в Радянській Україні з початку 20-х років. Проаналізовано етапи формування радянської української еліти та набуття Україною необхідних атрибутів державності, серед яких була й наявність національної армії.

The development of Ukrainian society in Soviet Ukraine from the beginning of the 20s is considered. The stages of the formation of the Soviet Ukrainian elite and the acquisition by Ukraine of the necessary attributes of statehood are analyzed, among which was the presence of a national army.

Рассмотрено развитие украинского общества в Советской Украине с начала 20-х годов. Проанализированы этапы формирования советской украинской элиты и обретение Украиной необходимых атрибутов государственности, среди которых было и наличие национальной армии.
Саппа, М. М. Українська радянська держава 20-30-х років: організація вищої військової освіти / М. М. Саппа // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 88-94.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Українська радянська держава; Ukrainian Soviet state; Украинское советское государство; вища військова освіта; выcшее военное образование; higher military education; репресії; репрессии; repressions; Історія. History. История; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика