Поняття та види кіберзлочинів - Кундеус, В. Г.; Kundeus, V. G.; Vladyslav Kundeus (Держава і злочинність. Нові виклики в епоху постмодерну: зб. тез доп. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті віце-президента Кримінологічної асоціації України, професора, О.М. Литвака (м. Харків, 23 квіт. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 44-45, 2020)
Політика в сфері протидії кіберзлочинності здійснюється різноманітними засобами. Найбільш ефективними у системи її протидії залишаються засоби кримінально-правового впливу. Діяльність з протидії кіберзлочинам засобами кримінально-правового впливу ґрунтується на їх криміналізації.

The policy in the field of countering cybercrime is implemented by various means. The most effective means of countering it remain the means of criminal law. Activities to counter cybercrime by means of criminal law are based on their criminalization.
Keywords: злочин; кіберзлочин; Україна; кримінальне право; cybercrime