Досвід Сполучених Штатів Америки у формуванні соціально-правової системи захисту прав потерпілого (жертви) злочину - Давиденко, В. Л.; Davydenko, V. L.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8175-7026 (Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.). – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 92-93, 2016)
Наголошено, що законодавство про захист прав потерпілих в США має надзвичайну соціально-правову і політичну важливість. Відзначено, що соціальна і правова політика нашої держави спрямована на підвищення рівня захисту потерпілого (жертви) злочину. Для цього необхідно розробити та реалізувати соціальні, спеціально-кримінологічні та індивідуальні програми віктимологічної профілактики, приділяючи значну увагу правам потерпілого (жертви) злочину і охороні його безпеки.

It is emphasized that the legislation on the protection of the rights of victims in the USA has an extraordinary socio-legal and political importance. It was noted that the social and legal policy of our state is aimed at increasing the level of protection of the victim (victim) of a crime. For this, it is necessary to develop and implement social, special criminological and individual programs of victimological prevention, paying considerable attention to the rights of the victim (victim) of crime and the protection of his safety.

Отмечено, что законодательство о защите прав потерпевших в США имеет чрезвычайную социально-правовую и политическую важность. Отмечено, что социальная и правовая политика нашего государства направлена ​​на повышение защиты потерпевшего (жертвы) преступления. Для этого необходимо разработать и реализовать социальные, специально криминологические и индивидуальные программы виктимологической профилактики, уделяя значительное внимание правам потерпевшего (жертвы) преступления и охране его безопасности.
Давиденко, В. Л. Досвід Сполучених Штатів Америки у формуванні соціально-правової системи захисту прав потерпілого (жертви) злочину / Вікторія Леонідівна Давиденко // Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Ун-т Англія Раскін ; Праз. ін-т дослідж. з питань безпеки (PSSI) ; Чес. кримінол. т-во ; Харків. міськ. осередок гром. орг. «Всеукр. асоц. кримін. права». – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 92-93.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; США; USA; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; захист прав потерпілого; protection of the victim's rights; защита прав потерпевшего; захист жертв злочинів; protection of crime victims; защита жертв преступлений