Визначення потерпілої особи у злочинах щодо захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника - Прокопенко, О.Ю.; Prokopenko, O.Yu. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 432-435, 2023)
Визначено, що потерпілою особою від захоплення як заручника передбаченого ст. 349 КК України є фізична особа, яка наділена відповідними повноваженнями чи виконуює правозастосовні або правоохоронні функції, а також особа, доля якої має важливе значення для зазначених осіб.

It was determined that a victim of being taken as a hostage under Art. 349 of the Criminal Code of Ukraine is a natural person who is endowed with the relevant powers or performs law enforcement or law enforcement functions, as well as person, destiny which is important for the specified persons.

Определено, что потерпевшим от захвата как заложника предусмотренного ст. 349 УК Украины является физическое лицо, наделенное соответствующими полномочиями или исполняющее правоприменительные или правоохранительные функции, а также лицо, судьба которой имеет немаловажное значение для указанных лиц.
Keywords: потерпіла особа; injured person; пострадавшее лицо; захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу; capture of a representative of the authorities or an employee of a law enforcement agency; захват представителя власти или работника правоохранительного органа; заручник; hostage; заложник