Сутність та призначення діяльності керівника територіального управління Державного бюро розслідувань - Курепін, Р. Ю.; Kurepin, R. Yu. (Права людини в Україні: минуле, сьогодення, майбутнє : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 10 груд. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 357-359, 2021)
Розглянуто ключові завдання керівника територіального управління ДБР, які відображають сутність та призначення діяльності керівника територіального управління Державного бюро розслідувань. Відзначено, що відповідні завдання не віднайшли свого законодавчого закріплення, а відтак, ця прогалина потребує усунення шляхом внесення змін та доповнень до норм чинного законодавства, що в свою чергу покращить правозастосовну практику.

The key tasks of the head of the territorial administration of the SBI, which reflect the essence and purpose of the activity of the head of the territorial administration of the State Bureau of Investigation, are considered. It was noted that the relevant tasks have not found their legislative consolidation, and therefore, this gap needs to be eliminated by introducing changes and additions to the norms of the current legislation, which in turn will improve law enforcement practice.

Рассмотрены ключевые задачи руководителя территориального управления ГБР, отражающие сущность и назначение деятельности руководителя территориального управления Государственного бюро расследований. Отмечено, что соответствующие задачи не нашли своего законодательного закрепления, поэтому этот пробел требует устранения путем внесения изменений и дополнений в нормы действующего законодательства, что в свою очередь улучшит правоприменительную практику.
Keywords: Державне бюро розслідувань України; керівник територіального управління; призначення діяльності; завдання; State Bureau of Investigation of Ukraine; head of territorial administration; purpose of activity; tasks; Государственное бюро расследований Украины; руководитель территориального управления; назначение деятельности; задачи