Проблеми виконання судових рішень у справах про оскарження адміністративних актів в адміністративному судочинстві - Коврах , В. А.; Kovrakh, V. A. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 2, т. 2, ч. 1. - С. 112-117, 2018)
Узагальнено проблеми виконання судових рішень у справах про оскарження адміністративних актів в адміністративному судочинстві. Наголошено, що розв’язання означених у статті проблем виконання судових рішень у адміністративних справах, має посилити ефективність українського адміністративного судочинства як інструменту захисту прав фізичних та юридичних осіб, а також інших колективних суб’єктів від протиправних дій суб’єктів владних повноважень, зокрема у вигляді прийняття неправомірних адміністративних актів.

The article, based on the analysis of scientific views of scientists and the norms of current legislation, summarizes the problems of execution of court decisions in cases of appeal of administrative acts in administrative proceedings. It is emphasized that the solution of the problems of execution of court decisions in administrative cases mentioned in the article should strengthen the effectiveness of Ukrainian administrative proceedings as a tool to protect the rights of individuals and legal entities, as well as other collective entities from illegal actions of public authorities. in the form of adoption of illegal administrative acts.

В статье, опираясь на анализ научных взглядов ученых и норм действующего законодательства, обобщены проблемы исполнения судебных решений по делам об обжаловании административных актов в административном судопроизводстве. Отмечено, что решение указанных в статье проблем исполнения судебных решений по административным делам должно усилить эффективность украинского административного судопроизводства как инструмента защиты прав физических и юридических лиц, а также других коллективных субъектов от противоправных действий субъектов властных полномочий, в частности в виде принятия неправомерных административных актов.
Keywords: судові рішення; справи про оскарження; адміністративні акти; адміністративне судочинство; court decisions; appeal cases; administrative acts; administrative proceedings; судебные решения; дела об обжаловании; административные акты; административное судопроизводство