Імплементація стандартів Європейського Союзу в адміністративно-правовий механізм захисту прав викривачів - Косиця, О. О.; Kosytsia, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5781-780X; ResearcherID: C-6889-2018 (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2018. - № 6, т. 2. - С. 76-79, 2018)
У статті здійснено аналіз поглядів науковців та законодавців на поняття викривач. Проведено дослідження положень проекту Директиви Європейського Союзу щодо захисту прав осіб, які повідомляють про порушення законодавства союзу (2018). Запропоновано імплементувати стандарти Європейського Союзу з питань захисту прав викривачів у національне законодавство.

The article analyzes the views of scholars and legislators on the notion of revealer. The author studies the Proposal for a Directive of the European Parliament and of the Council on the protection of persons reporting on breaches of Union law. It is proposed to implement the standards of the European Union on the protection of the rights of deniers in national legislation.

В статье осуществлен анализ взглядов ученых и законодателей на понятие обличитель. Проведено исследование положений проекта Директивы Европейского Союза по защите прав лиц, сообщающих о нарушениях законодательства союза. Высказано предложение имплементировать стандарты Европейского Союза по защите прав обличителей в национальное законодательство.
Implementation of the standards of the european union in administrative and legal mechanism for protection of whistleblowers
Имплементация стандартов европейского союза в административно-правовой механизм защиты обличителей
Косиця О.О. Імплементація стандартів Європейського Союзу в адміністративно-правовий механізм захисту прав викривачів / Косиця О.О. // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2018. - № 6, т. 2. - С. 76-79.
Keywords: викривач; обличитель; counteraction to corruption; протидія корупції; Директива Європейського Союзу щодо захисту прав осіб, які повідомляють про порушення законодавства союзу; захист прав викривачів; корупція; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Міжнародне право .International Law. Международное право; противодействие коррупции; защита прав обличителей; Директива Европейского Союза по защите прав лиц, которые сообщают о нарушениях законодательства союза; коррупция; whistleblowers; protection of the rights of Whistleblowers; European Union Directive on the protection of the rights of persons who report violations of the law of the Union; corruption