Нaвчaння прoфeсiйно-oрiєнтованoго iншoмoвного спiлкування у вищій школi - Почуєва, В. В.; Pochuieva, V. V.; Почуєва Валентина Вікторівна (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 264-266., 2022)
Зазначено, що cуть навчання профeсійно-орієнтованого іншомовного спілкування полягає в його інтeграції зі спеціальними дисциплінами з метою отримання додaткових професійних знань та формування професійно значущих якостей особистостi. Iноземна мова у цьому випaдку виступає засобом підвищення професійної компетентностi та особистісно-професійного розвитку студентів та є необхiдною умовою успiшної професійної діяльності майбутнього спецiалiста – випускника сучaсної вищої школи. Отмечено, что суть обучения профессионально-ориентированного иноязычного общения заключается в его интеграции со специальными дисциплинами с целью получения дополнительных профессиональных знаний и формирования профессионально значимых качеств личности. Иностранный язык в этом случае выступает средством повышения профессиональной компетентности и личностно-профессионального развития студентов и является необходимым условием успешной профессиональной деятельности будущего специалиста – выпускника современной высшей школы. It is noted that the essence of teaching professionally oriented foreign language communication lies in its integration with special disciplines in order to obtain additional professional knowledge and form professionally significant personality traits. A foreign language in this case acts as a means of increasing the professional competence and personal and professional development of students and is a necessary condition for the successful professional activity of a future specialist - a graduate of a modern higher school.
Keywords: Вища освіта. Высшее образование. Higher education.; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; модернізація вищої професійної освіти; модернизация высшего профессионального образования; modernization of higher professional education; профeсійно-oрієнтований підхід; профессионально-ориентированный подход; professionally oriented approach; вивчення іноземної мови; изучение иностранного языка; studying of foreign language; іншомовне професійне спілкування; иноязычное профессиональное общение; foreign language professional communication; освоєння мови; освоение языка; language acquisition; спілкування; общение; communication