Загальна теорія публічної служби в Україні - Діденко, О. М.; Didenko, O. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів в умовах воєнного стану : тези доп. Всеук. наук.-практ. конф. (м. Харків, 22 черв. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 115-117, 2022)
Публічна служба має істотне значення для суспільства і держави. Служіння інтересам громадян, громадянського суспільства і держави є основною метою публічної служби. Значення публічної служби полягає у задоволенні потреб суспільства в ефективній діяльності низки публічних органів та органів місцевого самоврядування.

Public service is essential for society and the state. Serving the interests of citizens, civil society and the state is the main goal of public service. The importance of public service lies in meeting the needs of society in the effective operation of a number of public bodies and local self-government bodies.

Публичная служба имеет существенное значение для общества и государства. Служение интересам граждан, гражданского общества и государства является основной целью публичной службы. Значение публичной службы состоит в удовлетворении потребностей общества в эффективной деятельности ряда публичных органов и местного самоуправления.
Діденко, О. М. Загальна теорія публічної служби в Україні / Олена Миколаївна Діденко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів в умовах воєнного стану : тези доп. Всеук. наук.-практ. конф. (м. Харків, 22 черв. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 115-117.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; публічна служба; публичная служба; public service