Злочини проти власності, вчинені в умовах воєнного стану: соціально-економічні причини, морально-етичні аспекти, кримінально-правові наслідки - Громович, А. А.; Hromovych, A. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 437-440, 2024)
Підкреслено, що відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень проти власності в умовах воєнного або надзвичайного стану стала жорсткішою. Актуальним є питанням притягнення до відповідальності за мародерство та кримінальні правопорушення проти власності російських військовослужбовців, які вже покинули територію України. Важливо продовжувати міжнародні зусилля для притягнення до відповідальності російських військових. Координовані дії на всіх рівнях необхідні для ефективного запобігання та боротьби зі злочинами проти власності в умовах війни.

It is emphasized that responsibility for committing criminal offenses against property in military conditions or state of emergency has become tougher. The question of prosecution for looting and criminal offenses against the property of Russian servicemen who have already left the territory of Ukraine. It is important to continue international efforts to hold the Russian military accountable. Coordinated action at all levels is necessary to effectively prevent and combat property crimes in wartime.

Подчеркнуто, что ответственность за совершение уголовных правонарушений против собственности в условиях военного или чрезвычайного положения ужесточилась. Актуальным является так же вопрос привлечения к ответственности за мародерство и уголовные правонарушения против собственности российских военнослужащих, уже покинувших территорию Украины. Важно продолжать международные усилия по привлечению к ответственности российских военных. Координированные действия на всех уровнях необходимы для эффективного предотвращения и борьбы с преступлениями против собственности в условиях войны.
Keywords: злочини проти власності; мародерство; воєнний стан; відповідальність; crimes against property; looting; martial law; liability; преступления против собственности; военное положение; ответственность