Щодо критеріїв ефективності діяльності поліції закордонних країн - Сердюк, А. М.; Serdiuk, A. M. (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2015. – Вип. 3-2. Т. 2. – С. 155-159, 2015)
У статті автором досліджуються системи оцінки діяльності поліції закордонних країн: Великобританії, Канади, Ірландії, Польщі, Чехії тощо. Зроблено висновок, що основними рисами, які характеризують систему оцінки поліції за кордоном, є: зниження рівня злочинності в країні, задоволеність населення роботою поліції, створення поліцією обстановки захищеності прав та інтересів усіх громадян, досягнення стратегічних цілей діяльності поліцейських підрозділів (виконання планів поліцейської діяльності), а також економічна ефективність.

In this article, the author examines the evaluation system of policing foreign countries: the United King- dom, Canada, Ireland, Poland, Czech Republic and others. It is concluded, that the main features that charac- terize the system for evaluating police abroad are: reduction of crime in the country, public satisfaction work of the police, creating a police environment protection of the rights and interests of all citizens, to achieve the strategic objectives of the police force (implementation policing plans) as well as economic efficiency.

В статье автором исследуются системы оценки деятельности полиции зарубежных стран: Великобритании, Канады, Ирландии, Польши, Чехии и др. Сделан вывод о том, что основными чертами, которые характеризуют систему оценки полиции за рубежом являются: снижение уровня преступности в стране, удовлетворенность населения работой полиции, создание полицией обстановки защищенности прав и интересов всех граждан, достижение стратегических целей деятельности полицейских подразделений (выполнение планов полицейской деятельности), а также экономическая эффективность.
Сердюк А.М. Щодо критеріїв ефективності діяльності поліції закордонних країн / Сердюк А. М. // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2015. – Вип. 3-2. Т. 2. – С. 155-159.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; поліція; полиция; police; оцінювання ефективності; оценка эффективности; efficiency