Кримінально-правові гарантії засобів масової інформації у сфері здійснення громадського контролю за діяльністю Національної поліції - Василенко, В. М.; Vasylenko, V. M.; Viktor Vasylenko (Актуальні питання функціонування системи кримінальної юстиції України : тези доп. учасників наук.-практ. семін. (м. Харків, 16 трав. 2020 р.). - Харків, 2020 - С. 10-14, 2020)
Відзначено, що кримінально-правові гарантії діяльності засобів масової інформації щодо здійснення громадського контролю взагалі, а також за діяльністю поліції зокрема, забезпечуються за допомогою інституту юридичної відповідальності, тобто притягнення особи, котра порушує гарантовані законом права громадян в сфері здійснення громадського контролю, до кримінальної відповідальності.

It was noted that the criminal law guarantees of the activities of the mass media regarding the implementation of public control in general, as well as the activities of the police in particular, are provided with the help of the Institute of Legal liability, i.e. the prosecution of a person who violates the legally guaranteed rights of citizens in the field of implementation public control, to criminal liability.

Отмечено, что уголовно-правовые гарантии деятельности средств массовой информации по осуществлению общественного контроля вообще, а также за деятельностью полиции в частности, обеспечиваются с помощью юридического института ответственности, то есть привлечения лица, нарушающего гарантированные законом права граждан в сфере осуществления общественного контроля, к уголовной ответственности.
Keywords: кримінально-правові гарантії; засоби масової інформації; громадський контроль; Національна поліція України; criminal law guarantees; mass media; public control; National Police of Ukraine; уголовно-правовые гарантии; средства массовой информации; общественный контроль; Национальная полиция Украины