Погляди І.І. Петрункевича на проблему прав та свобод людини - Мазур, Г. П.; Mazur, H. P. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 218-223, 2004)
Розглянуто, що саме принципи правового статусу людини і громадянина, на введені яких наполягав І.І. Петрункевич ще на початку ХХ століття (свобода особистості; рівність людей у своїй гідності та правах; невідчуженість та непорушність прав та свобод людини; гарантованість прав і свобод людини; невичерпаність переліку прав і свобод людини; рівність всіх перед законом) були покладені в основу Конституції України 1996 року. Рассмотрено, что именно принципы правового статуса человека и гражданина, на введенные которых настаивал И.И. Петрункевич еще в начале ХХ века (свобода личности, равенство людей в своем достоинстве и правах; неотчужденность и незыблемость прав и свобод человека; гарантированность прав и свобод человека; неисчерпанность перечня прав и свобод человека, равенство всех перед законом) были положены в основу Конституции Украины 1996 года. It is considered that it is precisely the principles of the legal status of a person and a citizen, which I.I. insisted on introduced. Petrunkevich at the beginning of the twentieth century (personal freedom, equality of people in their dignity and rights; inalienability and inviolability of human rights and freedoms; guaranteed human rights and freedoms; inexhaustibility of the list of human rights and freedoms, equality of all before the law) were the basis of the Constitution of Ukraine 1996 year.
Мазур, Г. П. Погляди І.І. Петрункевича на проблему прав та свобод людини / Г. П. Мазур // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 218-223
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Історія. History. История; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; І.І. Петрункевич; права людини; права человека; human rights; права та свободи людини; права и свободы человека; human rights and freedoms