Мультикультуралізм у сучасній українській літературі - Воропай, Т. С.; Voropay, T. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6170-5512; Тягло, К. О.; Tiahlo, K. O. (Право і безпека. - 2012. - № 4 (46). - С. 319-322, 2012)
Наголошено, що медіа-культура і масова культура є провідними засобами буття культури в сучасному суспільстві. Указано, що доцільно досліджувати феномени культури не в абстрактно-філософських категоріях, а в соціально і історично визначених контекстах, вивчати не лише «домінуючі» культурні моделі, а й маргінальні й опозиційні культурні практики, які традиційно відносять до категорії «інших».

It is outlined that media-culture and mass culture are leading instruments of the cultural existence in contemporary society. It is pointed out it is reasonable to research phenomenon of culture not in abstract-philosophical categories but in socially and historically defined contexts, to study not only «dominant» cultural models but marginal and oppositional ones related to «others» traditionally.

Подчеркнуто, что медиа-культура и массовая культура являются ведущими средствами бытия культуры в современном обществе. Указано, что целесообразно исследовать феномены культуры не в абстрактно-философских категориях, а в социально и исторически определенных контекстах, изучать не только «доминантные» культурные модели, а и маргинальные и оппозиционные культурные практики, традиционно относившиеся к категории «иных».
Multiculturalism in the contemporary ukrainian literature
Мультикультурализм в современной украинской литературе
Воропай, Т. С. Мультикультуралізм у сучасній українській літературі / Т. С. Воропай, К. О. Тягло // Право і безпека. - 2012. - № 4 (46). - С. 319-322.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; культурні дослідження; культурные исследования; cultural studies; Жадан С.; сучасна українська література; современная украинская литература; contemporary ukrainian literature