Human rights guaranteeing as the priority in the activities of police agencies in Ukraine - Bezpalova, O. I.; Безпалова, О. І.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2886-695X (Polski interdyscyplinarny przegląd naukowy. Polish interdisciplinary scientific review, 2021)
Акцентовано увагу на важливості дотримання прав і свобод громадян в діяльності органів поліції, недопущення вчинення неправомірних дій як з боку поліцейських, так і щодо самих поліцейських. Охарактеризовано зміст інформаційної підсистеми обліку затриманих осіб інформаційно–телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» («CUSTODY RECORDS»). Розкрито основні моменти, пов’язані з функціонуванням інформаційної підсистеми обліку затриманих осіб інформаційно–телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України». Наголошено, що така система дозволить істотно зменшити кількість незадокументованих затримань, маніпуляцій ними, вирішити певні спірні питання та конфліктні ситуації, уникнути необґрунтованих звинувачень представників поліції у вчиненні ними неправомірних дій, а також уникнути катувань. Розкрито особливості підготовки інспекторів з дотримання прав людини. Встановлено, що у ході такої підготовки особливий акцент робиться на важливість дотримання стандартів захисту прав людини (як національних, так і міжнародних), безпекові питання по відношенню до поліцейського, так і до затриманої особи, питання балансу приватності і безпеки. Особливу увагу приділено організації роботи з інтерв'ю: практичній роботі з електронною базою, застосуванню всіх карток програмного забезпечення, починаючи від реєстрації затриманого, його переміщень, харчування, всіх подій, які з ним відбувається під час перебування у підрозділі поліції. Розкрито зміст оновлених алгоритмів дій патрульних поліцейських, інспекторів чергової служби, слідчих.
Bezpalova O. Human rights guaranteeing as the priority in the activities of police agencies in Ukraine. Polski interdyscyplinarny przegląd naukowy. Polish interdisciplinary scientific review. 2021. № 1(01). P. 70-76.
Keywords: права людини, поліцейські, CUSTODY RECORDS, підготовка поліцейських