Ресурсний підхід у сучасних психологічних дослідженнях - Олексин, М. О.; Oleksyn, M. O. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 243-245, 2024)
Відзначено, що ресурсами є те, що є цінним для людини та допомагає їй адаптуватися до стресових ситуацій. Психологічна ресурсність особистості виявляється у її здатності саморозвиватися, умінні бути компетентною у життєвих та професійних питаннях, автономною у прийнятті рішень, самодостатності у доланні складних життєвих ситуацій, умінні підтримувати та надихати інших, бути творчою та досягати успіху.

It is noted that resources are what is valuable to a person and helps him adapt to stressful situations situations. The psychological resourcefulness of an individual is manifested in his ability to self-develop, the ability to be competent in life and professional issues, autonomous decision-making, self-sufficiency in overcoming difficult life situations, the ability to support and inspire others, the ability to be creative and achieve success.

Отмечено, что ресурсами является то, что ценно для человека и помогает ему адаптироваться к стрессовым ситуаций. Психологическая ресурсность личности проявляется в способности саморазвиваться, умении быть компетентной в жизненных и профессиональных вопросах, автономной в принятии решений, самодостаточности в преодолении сложных жизненных ситуаций, умении поддерживать и вдохновлять других, быть творческой и добиваться успеха.
Keywords: ресурси; ресурсність; адаптація; професійна діяльність; саморозвиток; внутрішні сили; подолання; стрес; resources; resourcefulness; adaptation; professional activity; self-development; internal forces; overcoming; stress; ресурсы; ресурсность; адаптация; профессиональная деятельность; саморазвитие; внутренние силы; преодоление; стресс