Психологічні умови забезпечення гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України : автореф. дис. - Смірнова, О. М.; Smirnova, O. M.; Барко, В. І. - науковий керівник (Харків : Харківський національний університет внутрішніх справ, 2015)
Дисертаційне дослідження присвячено проблемі психологічного забезпечення гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України. Проаналізовано історичний розвиток та сучасний стан забезпечення гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України; визначено поняття та сутність психологічних умов забезпечення гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України; проаналізовано нормативно-правове регулювання гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України. Визначено нормативно-правове та психологічне забезпечення гендерної рівності в діяльності правоохоронних органів зарубіжних країн. Досліджено психологічні ресурси вдосконалення забезпечення гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України. Обґрунтовано концепцію вдосконалення психологічного забезпечення гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України. Запропоновано психологічні засоби оптимізації нормативно-правового та психологічного забезпечення гендерної рівності в діяльності органів внутрішніх справ України.

The dissertation research focuses on the problem of psychological gender equality in the activity of Law enforcement bodies in Ukraine. The thesis analyzes the historical development and current state of gender equality in activity of the Law enforcement bodies of Ukraine; defined the concept and essence of psychological conditions gender equality in the activity of Law enforcement bodies of Ukraine; analyzed the legal regulation of gender equality in the activity of Law enforcement bodies of Ukraine. It is defined the organizational – legal and psychological support for gender equality in the activity of the the police foreign countries. It is investigated the psychological resources to improve gender equality in the activity of Law enforcement bodies of Ukraine. Conception developed psychological improvement of gender equality in the activity of Law enforcement bodies of Ukraine. The ways of optimizing regulatory and psychological gender equality in the activity of Law enforcement bodies of Ukraine.

Диссертационное исследование посвящено проблеме психологического обеспечения гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины. В работе осуществлен ретроспективный анализ и выделены периоды исторического развития обеспечения гендерного равенства органов правопорядка на территории современной Украины; проанализировано современное состояние обеспечения гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины. Определено понятие и сущность гендерного равенства и психологических условий обеспечения гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины; проанализированы нормативно-правовое регулирование гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины. Определено нормативно-правовое и психологическое обеспечение гендерного равенства в деятельности правоохранительных органов зарубежных стран. Исследован опыт нормативно-правового и психологического обеспечения гендерного равенства в деятельности правоохранительных органов зарубежных стран. Проведено эмпирическое исследование гендерных особенностей сотрудников и психологического обеспечения гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины. Проанализирована гендерная специфика профессиональной деятельности, гендерный особенности личности сотрудников органов внутренних дел Украины, особенности их мотивации, характерологические особенности и особенности межличностных взаимоотношений мужчин и женщин, которые несут службу в органах внутренних дел Украины. Исследованы психологические ресурсы усовершенствования обеспечения гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины. Обоснована концепция совершенствования психологического обеспечения гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины. Предложены пути оптимизации нормативно-правового и психологического обеспечения гендерного равенства в деятельности органов внутренних дел Украины.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук
Psychological conditions of gender equality in the activity of Law enforcement bodies of Ukraine
Keywords: Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 19.00.06; гендерна рівність; gender equality; гендерное равенство; органи внутрішніх справ; law enforcement bodies; органы внутренних дел; нормативно-правове забезпечення; regulatory and legal support; нормативно-правовое обеспечение; психологічне забезпечення; psychological support; психологическое обеспечение