Психологічні аспекти впливу засобів масової інформації в умовах війни: з досвіду Великої Британії - Демиденко, Н. М.; Demydenko, N. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4392-6722 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 181-183, 2022)
Зазначається, що зміст і форма засобів масової інформації повністю орієнтуються на психологічну маніпуляцію. При успішному розвиткові подій вони можуть призводити до пасивності індивіда, до стану інертності, який блокує активні дії. Враховуючи силу психологічного впливу засобів масової інформації на свідомість громадян, необхідно активніше використовувати ті методи, які спонукають на військову звитягу та на консолідацію суспільства для повоєнної розбудови країни. Управляючи соціальними настроями громадян у період війни не слід обіцяти швидкого і простого виходу із складних воєнних ситуацій, щоб у подальшому уникнути «розчарувань в очікуваннях».

It is noted that the content and form of the media are completely focused on psychological manipulation. With the successful development of events, they can lead to passivity of the individual, to a state of inertia, which blocks active action. Given the strength of the psychological impact of the media on the minds of citizens, it is necessary to make more active use of those methods that encourage military victory and the consolidation of society for the postwar development of the country. When managing the social mood of citizens during the war, one should not promise a quick and easy way out of difficult military situations in order to avoid "disappointment in expectations" in the future.
Демиденко Н. М. Психологічні аспекти впливу засобів масової інформації в умовах війни: з досвіду Великої Британії / Н. М. Демиденко // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 181-183.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Велика Британія; засоби масової інформації; психологічна війна; вплив на свідомість; пропаганда; війна; психологічний вплив; інформаційно-психологічний вплив; Психологія. Рsychology. Психология; Великобритания; средства массовой информации; психологическая война; влияние на сознание; война; психологическое влияние; информационно-психологическое воздействие; Great Britain; mass media; psychological warfare; information and psychological impact; influence on consciousness; war; psychological impact