Поняття та зміст дефініції «адміністративно-правове реагування на вчинення домашнього насильства» - Легенька, М. М.; Lehenka, M. M. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 6, т. 2. - С. 49-53, 2018)
Оґрунтовано актуальність дослідження проблеми адміністративно-правового реагування на вчинення домашнього насильства. Узагальнено результати досліджень у галузі юриспруденції, спрямовані на визначення методологічних засад категоріально-змістових передумов дослідження зазначеної проблематики. Здійснено аналіз суміжного понятійного апарату, який використовується в адміністративному праві, інших галузях права та вітчизняному законодавстві, з його проекцією на проблему адміністративно-правового реагування на вчинення домашнього насильства. Запропоновано авторське визначення дефініції «адміністративно-правове реагування на вчинення домашнього насильства».

The relevance of the study of the problem of administrative-legal responses to domestic violence is substantiated. Generalized results of research in the field of jurisprudence are aimed at determining of the methodological principles of the categorical and substantive preconditions of research of the given issue. The analysis of adjacent conceptual apparatus used in administrative law, other branches of law and domestic legislation with its projection on the problem of administrative-legal response to domestic violence was done. Author’s definition of the term “adiministrative-legal response to domestic violence” is proposed.

Обоснована актуальность исследования проблемы административно-правового реагирования на совершение домашнего насилия. Обобщены результаты исследований в области юриспруденции, направленные на определение методологических основ категориально-содержательных предпосылок исследования указанной проблематики. Осуществлен анализ смежного понятийного аппарата, используемого в административном праве, других отраслях права и отечественном законодательстве, с его проекцией на проблему административно-правового реагирования на совершение домашнего насилия. Предлагается авторское определение дефиниции «административно-правовое реагирование на совершение домашнего насилия».
Keywords: домашнє насильство; адміністративно-правове реагування; категоріально-змістові передумови; domestic violence; administrative-legal response; categorical and substantive preconditions; домашнее насилие; административно-правовое реагирование; категориально-содержательные предпосылки