Involuntary admission of a mentally ill person as restrictions of the right to liberty - Borisova, V. I.; Zhornokui, Yu. M.; Жорнокуй, Ю. М.; Krasytska, L. V.; Красицька, Л. В.; Жорнокуй Юрій Михайлович (Wiadomosci lekarskie. – 2020. – № 73 (12 cz 2). – Р. 2915-2920, 2020)
Авторами вивчено та проаналізовано міжнародно-правові акти, законодавство окремих країн, рішення Європейського суду з прав людини, судову практику про примусову госпіталізацію психічно хворого з використанням філософських, загальнонаукових та спеціальних наукових методів дослідження.

The authors have studied and analyzed international legal acts, legislation of certain countries, judgments of the European Court of Human Rights, case law on involuntary admission of a mentally ill person by using philosophical, general and special scientifc research methods.

Авторами изучены и проанализированы международно-правовые акты, законодательство отдельных стран, решения Европейского суда по правам человека, судебную практику о принудительной госпитализации психически больного с использованием философских, общенаучных и специальных научных методов исследования.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; психічно хвора людина; примусова госпіталізація; права людини; право на свободу; обмеження прав; mentally ill person; involuntary admission; human rights; right to liberty; restriction of the right; психически больной человек; принудительная госпитализация; права человека; право на свободу; ограничение прав