Надзвичайне законодавство України: теоретичні засади формування та розвитку - Кузніченко, С. О.; Kuznichenko, S. O. (Форум права. - 2008. - № 1. – С. 245-249, 2008)
Щодо створення концепції надзвичайного законодавства України наведено певний міжнародний досвід розуміння цього феномену. Розглянуто історичні та соціальні засади розбудови зазначеної концепції, надане авторське визначення поняття надзвичайного законодавства; обґрунтовано виокремлення надзвичайних режимів зі спектру екстремальних.

Concerning creation of the concept of the extreme legislation of Ukraine, the certain international experience of understanding of it to a phenomenon is given. Historical and social bases of development of the specified concept are considered, author's definition of concept of the extreme legislation is given; the branch of extreme modes from a spectrum extreme is proved.

В отношении создания концепции чрезвычайного законодательства Украины приведен определенный международный опыт понимания этого феномена. Рассмотрены исторические и социальные основы развития указанной концепции, дано авторское определение понятия чрезвычайного законодательства; обосновано отделение чрезвычайных режимов из спектра экстремальных.
Extreme the legislation of Ukraine: theoretical bases of formation and development
Чрезвычайное законодательство Украины: теоретические основы формирования и развития
Кузніченко, С.О. Надзвичайне законодавство України: теоретичні засади формування та розвитку [Електронний ресурс] // Форум права. - 2008. - № 1. – С. 245-249 . – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2008-1/08kcoftr.pdf.
Кузніченко С. О. "Надзвичайне законодавство України: теоретичні засади формування та розвитку." Форум права 1 (2008): 245-249.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; надзвичайне законодавство; чрезвычайное законодательство; extreme legislation