Теоретичні проблеми формування системи права України - Мураховська, Т. Є.; Murakhovska, T. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4832-8238 (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 139-144, 2003)
Акцентовано увагу на необхідності існування двох видів системообумовлюючих критеріїв: ті, що виділяють окремий елемент з системи і ті, що відрізняють один елемент від іншого такого ж рівня. Відповідно до цієї теорії треба переосмислити предмет та метод правового регулювання щодо їх приналежності до цих видів критеріїв. Акцентировано внимание на необходимости существования двух видов системобусловленных критериев: те, что выделяют отдельный элемент из системы и те, что отличают один элемент от другого такого же уровня. Согласно этой теории надо переосмыслить предмет и метод правового регулирования по их принадлежности к этим видам критериев. Attention is focused on the need for the existence of two types of system-dependent criteria: those that distinguish a single element from the system and those that distinguish one element from another of the same level. According to this theory, it is necessary to rethink the subject and method of legal regulation according to their belonging to these types of criteria.
Мураховська, Т. Є. Теоретичні проблеми формування системи права України / Т. Є. Мураховська // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 139-144
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; формування системи права України; формирование системы права Украины; formation of a system of law of Ukraine; регулювання суспільних відносин; регулирования общественных отношений; regulation of public the relationship; історичне формування; историческое формирование; historical formation; система права; legal system; сутність права; сущность права; essence of law