Кримінально-правові аспекти визначення злочинів, вчинених стосовно жінок - Матюшкова, Т. П.; Matiushkova, T. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7973-4581 (Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 75 - 80, 2003)
Проаналізовано вид та форму насильства, застосованого злочинцем стосовно потерпілих-жінок, які враховуються при визначенні ступеня суспільної небезпеки злочинних посягань та при вирішенні питань призначення покарання чи звільнення від нього. Проанализированы вид и форму насилия, примененного преступником в отношении потерпевших-женщин, которые учитываются при определении степени общественной опасности преступных посягательств и при решении вопросов назначения наказания или освобождения от него. The type and form of violence used by a criminal against female victims are analyzed, which is taken into account when determining the degree of public danger of criminal encroachments and when deciding on sentencing or release from it.
Матюшкова, Т. П. Кримінально-правові аспекти визначення злочинів, вчинених стосовно жінок / Т. П. Матюшкова // Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 75 - 80
Keywords: суспільна небезпека; общественная опасность; злочинність; преступность; насильство; насилие; розслідування насильницьких злочинів; расследования насильственных преступлений; насильницькі злочини стосовно жінок; насильственные преступления в отношении женщин; психічне насильство; психическое насилие; фізичне насильство; физическое насилие