Щодо поняття атестації наукових кадрів і вироблення стратегій державної політики належного рівня - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 13-15, 2022)
Розглянуто підходи до тлумачення атестації як кадрової технології. Місія атестації державних службовців полягає в тому, щоб на підставі оцінювання знань, умінь, навичок державного службовця, ефективності і результативності його праці визначити подальше кар’єрне зростання службовця або здійснення заходів із покращення його кадрового потенціалу.

Approaches to the interpretation of certification as a personnel technology aimed at evaluating civil servants, their knowledge, abilities, and skills are considered. The mission of the attestation of public servants is to determine the further career growth of the public servant or the implementation of measures to improve his personnel potential based on the assessment of the public servant's knowledge, abilities, skills, efficiency and effectiveness of his work.

Рассмотрены подходы к толкованию аттестации как кадровой технологии. Миссия аттестации государственных служащих состоит в том, чтобы на основании оценки знаний, умений, навыков государственного служащего, эффективности и результативности его труда определить дальнейший карьерный рост служащего или осуществление мер по улучшению его кадрового потенциала.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державні службовці; government officials; государственные служащие; атестація; attestation; аттестация; кваліфікація працівника; qualification of the employee; квалификация работника; державна політика; state policy; государственная политика