Дослідження проблем підготовки та звільнення засуджених осіб з місць позбавлення волі в Україні - Денисов, С. Ф.; Denysov, S. F.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1218-0016; Заїка, Д. Є.; Zaika, D. Ye.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1300-3492 (Український дослідницький простір в умовах війни: адаптація й перезавантаження технічних і юридичних наук: зб. матеріалів доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків-Рига, 31 трав. 2022 р.). – Харків, 2022. – С. 76-78, 2022)
Досліджено проблеми процесу підготовки та звільнення засуджених з місць позбавлення волі, як одного з основних етапів виправлення та ресоціалізації. Проаналізовано чинні нормативно-правові акти, публікації провідних вчених та згруповано їх за спільними ознаками.

The problems of the process of preparation and release of convicts from places of deprivation of liberty, as one of the main stages of correction and resocialization, are studied. Current legal acts, publications of leading scientists were analyzed and grouped according to common characteristics.

Исследованы проблемы процесса подготовки и освобождения осужденных из мест лишения свободы как одного из основных этапов исправления и ресоциализации. Проанализированы действующие нормативно-правовые акты, публикации ведущих ученых и сгруппированы по общим признакам.
Денисов, С. Ф. Дослідження проблем підготовки та звільнення засуджених осіб з місць позбавлення волі в Україні / Сергій Федорович Денисов, Дмитро Євгенійович Заїка // Український дослідницький простір в умовах війни: адаптація й перезавантаження технічних і юридичних наук: зб. матеріалів доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків-Рига, 31 трав. 2022 р.) / Нац. аерокосм. ун-т імені М. Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут”, Ризьк. ун-т імені Страдиня (Rīgas Stradiņa universitātē), Нац. юрид. ун-т імені Ярослава Мудрого, Ін-т аеронавтики Ризьк. техн. ун-ту (Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte Aeronautikas institūtā), ГО “Кримінологічна асоціація України”. – Харків, 2022. – С. 76-78.
Keywords: Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; місця позбавлення волі; places of imprisonment; места лишения свободы; звільнення засуджених; release of convicts; освобождение осужденных; підготовка до звільнення; preparation for release; подготовка к освобождению; виправлення; correction; исправление; ресоціалізація; resocialization; ресоциализация