Геронтологічна злочинність: деякі історичні та теоретичні чинники - Барабаш, О. О.; Barabash, O. O.; Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6046-0178 (Modern directions of scientific research development:The 11 th International scientific and practical conference ( Chicago, USA, 20-22 April 2022). - Chicago, 2022. - P. 399-403, 2022)
Розглянуто основні історичні та теоретичні аспекти геронтологічної злочинності. Опрацьовано дослідження таких видатних вчених як І. І. Мечников, А. Кетле, М. Ф. Владимирський -Буданов, М. Заменгоф, які вказали на вплив на злочинність таких факторів: віку людини; статі; виду занять людини; її місця проживання; рівня освіти. Проаналізовано також положення Литовських Статутів, «Прав, за якими судиться малоросійський народ» щодо вікової злочинності.

The main historical and theoretical aspects of gerontological crime are considered. The study of such prominent scientists as I. I. Mechnikov, A. Ketle, M. F. Vladimirskyi-Budanov, M. Zamengof, who indicated the influence of the following factors on crime: a person's age; gender; type of occupation of a person; her place of residence; level of education. The provisions of the Lithuanian Statutes, "Laws by which the Little Russian people are tried" regarding juvenile delinquency were also analyzed.

Рассмотрены основные исторические и теоретические аспекты геронтологической преступности. Проработаны исследования таких выдающихся ученых, как И. И. Мечников, А. Кетле, М. Ф. Владимирский -Буданов, М. Заменгоф, указавшие на влияние на преступность следующих факторов: возраста человека; пола; вида занятий человека; ее места жительства; уровня образования. Проанализированы также положения Литовских Уставов, «Прав, по которым судится малороссийский народ» по возрастной преступности.
Барабаш, О. О. Геронтологічна злочинність: деякі історичні та теоретичні чинники / Барабаш Ольга Олегівна, Греченко Володимир Анатолійович // Modern directions of scientific research development:The 11 th International scientific and practical conference (Chicago, USA, 20-22 April 2022). - Chicago, 2022. - P. 399-403.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; геронтологія; геронтологічна злочинність; gerontological crime; геронтологическая преступность; вікова злочинність; злочинність серед людей похилого віку; crime among the elderly; преступность среди пожилых людей; старіння населення; запобігання злочинності; crime prevention; предотвращение преступности