Підготовка судових слідчих в українських губерніях Російської Імперії у другій половині ХІХ ст. - Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; ResearcherID: B-8227-2018; Mykhailo Burdin (Стратегія забезпечення сталого розвитку правової системи України : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 21-22 груд. 2010 р.). – Одеса, 2010. – Ч.1. – С. 8-9, 2010)
У тезах доповіді розглянуті особливості підготовки судових слідчих в українських губерніях Російської імперії у першій половині 60-х років ХІХ ст. Визначені основні підходи та мотивація царської адміністрації при вирішенні питань підбору кадрів.

In the theses of the report considered features personnel training of judicial investigators in the Ukrainian provinces of the Russian Empire in the first half of 60th years of the nineteenth century. The basic approaches and motivation of the royal administration in matters of staffing.

В тезисах доклада рассмотрены особенности кадровой подготовки судебных следователей в украинских губерниях Российской Империи в первой половине 60-х гг. ХIХ ст. Охарактеризованы основные подходы и мотивация царской администрации при решении вопроса подбора кадров следственного аппарата.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Історія. History. История; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Російська імперія; Российская империя; Russian Empire; украинские земли; українські землі; Ukrainian lands; судові слідчі; судебные следователи; investigation agencies; підготовка кадрів; подготовка кадров; personnel training; судова реформа 1864 року; судебная реформа 1864 года; Judicial reform in 1864