Тінізація економіки як детермінанта економічної злочинності у галузі цукрового виробництва в Україні - Іванцова, О. В.; Ivantsova, O. V. (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 136 - 138., 2017)
Зазначено, що в дослідженнях проблеми тіньової економіки невирішеними залишаються такі питання як відсутність детального публічного аналізу походження капіталу посадових осіб вищих органів влади; жорстке розділення бізнесу та гілок влади; напівтіньова приватизація підприємств України і проведення тендерних процедур; відсутність інвестиційної прозорості; економічно і соціально необґрунтована податкова політика в Україні; тіньові біржі праці; виведення капіталу з країни. Протидія злочинності у галузі цукрового виробництва потребує підвищення ефективності діяльності державних органів, контролюючих та правоохоронних органів, з урахуванням особливостей функціонування даної галузі економіки.

It is noted that in studies of the problem of the shadow economy, such issues as the lack of a detailed public analysis of the origin of the capital of officials of the highest authorities remain unresolved; strict separation of business and branches of government; semi-shadow privatization of Ukrainian enterprises and tender procedures; lack of investment transparency; economically and socially unjustified tax policy in Ukraine; shadow labor exchanges; withdrawal of capital from the country. Combating crime in the field of sugar production requires an increase in the efficiency of the activities of state bodies, regulatory and law enforcement agencies, taking into account the peculiarities of the functioning of this sector of the economy.

Отмечено, что в исследованиях проблемы теневой экономики нерешенными остаются такие вопросы, как отсутствие детального публичного анализа происхождения капитала должностных лиц высших органов власти; жесткое разделение бизнеса и ветвей власти; полутеневая приватизация предприятий Украины и проведение тендерных процедур; отсутствие инвестиционной прозрачности; экономически и социально необоснованная налоговая политика в Украине; теневые биржи труда; вывод капитала из страны. Противодействие преступности в области сахарного производства требует повышения эффективности деятельности государственных органов, контролирующих и правоохранительных органов с учетом особенностей функционирования данной отрасли экономики.
Іванцова, О. В. Тінізація економіки як детермінанта економічної злочинності у галузі цукрового виробництва в Україні / О. В. Іванцова // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ,Сумська філія Харк. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 136 -138.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінологія. Criminology. Криминология; тінізація економіки; детермінанта економічної злочинності; цукрове виробництво; економічна злочинність; тенизация экономики; детерминанта экономической преступности; сахарное производство; экономическая преступность; shadow economy; determinant of economic crime; sugar production; economic crime