Проблема визначення змісту принципу гласності та відкритості в цивільному судочинстві України - Тімонов, А. І.; Timonov, A. I. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 339-345, 2024)
Проаналізовано існуючі в цивільній процесуальній доктрині підходи до визначення сутності принципу гласності та відкритості цивільного судочинства в сучасних умовах здійснення правосуддя в Україні.

The approaches to determining the essence of the principle of openness and openness of civil proceedings in the modern conditions of the administration of justice in Ukraine are analyzed.

Проанализированы существующие в гражданской процессуальной доктрине подходы к определению сущности принципа гласности и открытости гражданского судопроизводства в современных условиях осуществления правосудия в Украине.
Keywords: цивільне судочинство; принципи; гласність; відкритість; civil justice; principles; publicity; openness; гражданское судопроизводство; принципы; гласность; открытость