Сленг як нелітературний пласт сучасної української лексики - Тригуб, Ю. В.; Tryhub, Yu. V. (Питання сучасної науки і права : матеріали ХІІ Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти (м. Суми, 23 квіт. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 183-185, 2021)
Розглянуто сленг як лінгвістичну категорію, що спирається на цілий комплекс психічних, соціальних та внутрішньомовних факторів та зумовлюється емотивною й естетичною функціями мови.

Slang is considered as a linguistic category based on a whole complex of mental, social and intra-linguistic factors and is determined by the emotional and aesthetic functions of language.

Рассмотрен сленг как лингвистическую категорию, опирающуюся на целый комплекс психических, социальных и внутриязыковых факторов и определяется эмотивной и эстетической функциями речи.
Keywords: сленг; slang; розмовна лексика; colloquial vocabulary; разговорная лексика; мовотворчість; language creation; языкотворчество