Security and safety sector of Azeibarjan - Iliashova, A. S.; Ільяшова, А. С. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 100, 2025)
Зазначено, що усунення або локалізація загроз національній безпеці є одним з основних завдань Азербайджанської Республіки. Безпекове середовище Азербайджанської Республіки є похідним від сукупності факторів, що впливають на захист державного суверенітету, територіальної цілісності, недоторканності кордонів, національних інтересів, забезпечення сталого розвитку, цінностей народу та його процвітання.

It is noted that the elimination or localization of threats to national security is one of the main tasks of the Republic of Azerbaijan. The security environment of the Republic of Azerbaijan is derived from a set of factors that affect the protection of state sovereignty, territorial integrity, inviolability of borders, national interests, ensuring sustainable development, the values ​​of the people and their prosperity.
Keywords: сектор безпеки і оборони; Азербайджанська Республіка; зарубіжний досвід; security and defense sector; Republic of Azerbaijan; foreign experience