Деякі аспекти вдосконалення правових засад застосування поліцейських заходів підрозділами Національної поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в умовах сьогодення - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Сергій Гусаров (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 7-9, 2023)
Зазначено, що з метою оптимізації діяльності патрульної поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні в умовах воєнного стану значно розширені повноваження патрульних поліцейських щодо посилення контролю за дотриманням правил дорожнього руху через здійснення більш частих перевірок транспортних засобів, водіїв та пасажирів, надання поліцейському можливості використовувати так звані підручні засоби у разі застосування заходів адміністративного примусу, а також реалізацію права використовувати інформацію з фото- та відеотехніки, навіть якщо вона належить третім особам.

It is noted that in order to optimize the activities of the patrol police in the field of ensuring road traffic safety in Ukraine under martial law, the powers of patrol police officers to strengthen control over compliance with traffic rules through more frequent inspections of vehicles, drivers and passengers, giving the police the opportunity to use so-called improvised means in case of application of administrative coercion measures, as well as implementation the right to use information from photo and video equipment, even if it is owned to third parties.

Отмечено, что с целью оптимизации деятельности патрульной полиции в сфере обеспечения безопасности дорожного движения в Украине в условиях военного положения значительно расширены полномочия патрульных полицейских по усилению контроля за соблюдением правил дорожного движения через более частые проверки транспортных средств, водителей и пассажиров, предоставления полицейскому возможности использовать так называемые подручные средства при применении мер административного принуждения, а также реализацию права использовать информацию по фото- и видеотехнике, даже если она принадлежит третьим лицам.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; патрульна поліція; patrol police; патрульная полиция; забезпечення безпеки дорожнього руху; ensuring road traffic safety; обеспечение безопасности дорожного движения; поліцейські заходи; police measures; полицейские мероприятия; правові засади; legal principles; правовые основы