Процесуальний статус детектива: порівняльно-правовий аспект національного і зарубіжного законодавства - Юхно, О. О.; Yukhno, O. O.; Олександр Юхно (Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.). – Харків: ХНУВС, 2018. – С. 225-227, 2018)
В ході аналізу автором стверджується, що поняття «детектив» у різних країнах світу має неоднакове значення. Вказана обставина обумовлює відповідний процесуальний статус зазначеного учасника (суб’єкта) у кримінальному провадженні. Розкривається, що в наступний час Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється експеримент, згідно з яким у його центральному апараті співпрацюють слідчі й детективи. Підкреслюється, що практика такої діяльності тільки напрацьовується та підлягає подальшому вивченню.

The analysis suggests that the concept of "detective" in different countries of the world has different meanings. The specified circumstance determines the corresponding procedural status of the specified participant (subject) in criminal proceedings. IN the next time the Chief Investigative Department of the National Police of Ukraine is being carried out an experiment in which the investigators and detectives collaborate in his central apparatus. The practice of such activity is being developed, which is subject to its study.

В ходе анализа автором утверждается, что понятие «детектив» в разных странах мира имеет неодинаковое значение. Указанное обстоятельство обусловливает соответствующий процессуальный статус указанного участника (субъекта) в уголовном производстве. Раскрывается, что в последующее время Главным следственным управлением Национальной полиции Украины осуществляется эксперимент, согласно которому в его центральном аппарате сотрудничают следователи и детективы. Подчеркивается, что практика такой деятельности только нарабатывается и подлежит дальнейшему изучению.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; детективи; детективы; процесуальний статус; процессуальный статус; detective