Стрес і його вплив на роботу правоохоронців:стратегії подолання та профілактики - Ляшко, Діана (Видавець і виготовлювач – Харківський національний університет внутрішніх справ, вул. Сонячна, № 3-А, м. Вінниця, 21008 . Свідоцтво суб’єкта видавничої справи ДК № 3087 від 22.01.2008, 2024)
Сучасна професійна діяльність правоохоронних органів часто пов'язана зі стресом, який може негативно впливати на їхню роботу та загальний стан здоров'я. Ця проблема вимагає серйозного дослідження та розробки ефективних стратегій подолання та профілактики стресу серед правоохоронців. У зв'язку з цим, дана анотація присвячена аналізу впливу стресу на роботу правоохоронних органів та розгляду різних підходів до подолання цієї проблеми. Вона включає в себе огляд наукових досліджень, що висвітлюють психологічні та фізіологічні аспекти стресу у правоохоронців, а також вивчення стратегій, спрямованих на зменшення стресового впливу та підвищення стійкості до нього. Окрема увага приділяється методам профілактики стресу, таким як тренування управління стресом, психологічна підтримка та соціальна підтримка від колег та керівництва. Результати досліджень можуть бути корисними для розробки програм та політик, спрямованих на покращення психологічного та фізичного стану правоохоронців і підвищення їхньої ефективності у виконанні службових обов'язків.

Modern law enforcement activities are often associated with stress, which can negatively affect their work and overall health. This issue requires serious investigation and the development of effective strategies to overcome and prevent stress among law enforcement officers. Therefore, this annotation is dedicated to analyzing the impact of stress on the work of law enforcement agencies and considering various approaches to addressing this problem. It includes a review of scientific research that highlights the psychological and physiological aspects of stress in law enforcement officers, as well as the study of strategies aimed at reducing stress impact and increasing resilience to it. Special attention is paid to stress prevention methods such as stress management training, psychological support, and social support from colleagues and management. The research findings can be valuable for developing programs and policies aimed at improving the psychological and physical well-being of law enforcement officers and enhancing their effectiveness in performing their duties.
Stress and its impact on the work of law enforcement officers: strategies for overcoming and preventing it
Keywords: стрес, правоохоронці, стратегії подолання, профілактика, психологічна підтримка, фізіологічні аспекти, управління стресом, ефективність, здоров'я, дослідження.