Юридична природа актів Конституційного Суду України - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 20120. – С. 53-54, 2020)
У дослідженні проводиться аналіз існуючих наукових підходів до характеристики актів Конституційного Суду України, їх юридичної сили, місця в системі правових актів України. Зроблено висновок, що акти Конституційного Суду України являють собою специфічний феномен, оскільки ці документи не співпадають за своїми юридичними характеристиками ні з нормативними актами загального чи індивідуального значення, ні із прецедентними рішеннями, оскільки акти Конституційного Суду України лише впорядковують конкретні правовідносини між визначеними суб'єктами.

The study analyzes the existing scientific approaches to the characterization of acts of the Constitutional Court of Ukraine, their legal force, place in the system of legal acts of Ukraine. It is concluded that the acts of the Constitutional Court of Ukraine are a specific phenomenon, as these documents do not coincide in their legal characteristics with normative acts of general or individual significance, or with precedent decisions, as acts of the Constitutional Court of Ukraine only regulate specific legal relations between certain subjects.

В исследовании проводится анализ существующих научных подходов к характеристике актов Конституционного Суда Украины, их юридической силы, места в системе правовых актов Украины. Сделан вывод, что акты Конституционного Суда Украины представляют собой специфический феномен, поскольку эти документы не совпадают по своим юридическим характеристикам ни с нормативными актами общего или индивидуального значения, ни с прецедентными решениями, поскольку акты Конституционного Суда Украины только упорядочивают конкретные правоотношения между определенными субъектами.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Конституційний Суд України; законодавство; нормативно-правові акти; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; норма права; верховенство права; юридична сила; Constitutional Court of Ukraine; legislation; normative legal acts; Україна. Ukraine. Украина; Конституционный Суд Украины; законодательство; нормативно-правовые акты; юридическая сила