До питання про становище жінок на ринку праці - Чорноус, О. В.; Chornous, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1475-7990 (Трудове право, право соціального забезпечення та сучасні проблеми проходження служби в органах внутрішніх справ : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2011 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ; за заг. ред. К. Ю. Мельника. – Харків : ХНУВС, 2011. – С. 164-167, 2011)
Розглянуто особливості правового положення жінок у сфері праці та зайнятості жіночого населення. Проаналізовано низку міжнародних нормативно-правових актів, які покликані захищати права жінок в міжнародній царині права. Окреслено види трудової дискримінації щодо жінок. Досліджено недосконалість формування національного законодавства та шляхи його вдосконалення.

The peculiarities of the legal status of women in the field of labor and employment of the female population are considered. The article analyzes a number of international legal acts aimed at protecting the rights of women in the international realm of law. Types of labor discrimination against women are outlined. The imperfection of the formation of the national legislation and ways of its improvement are investigated.

Рассмотрены особенности правового положения женщин в сфере труда и занятости женского населения. Проанализированы ряд международных нормативно-правовых актов, которые призваны защищать права женщин в международной области права. Определены виды трудовой дискриминации в отношении женщин. Исследовано несовершенство формирования национального законодательства и пути его совершенствования.
Чорноус, О. В. До питання про становище жінок на ринку праці / О. В. Чорноус // Трудове право, право соціального забезпечення та сучасні проблеми проходження служби в органах внутрішніх справ : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2011 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ; за заг. ред. К. Ю. Мельника. – Харків : ХНУВС, 2011. – С. 164-167
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; рівність прав чоловіка і жінки; праця жінок; гендерна нерівність; зайнятість населення; равенство прав мужчины и женщины; труд женщин; гендерное неравенство; занятость населения; equality of rights of men and women; labor of women; gender inequality; employment of the population; жінка; woman; женщина