Науковий висновок Харківського національного університету внутрішніх справ до проєкту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів» (реєстр. № 7446-1 від 21.06.2022) - Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; Бортник, С. М.; Bortnyk, S. M.; Ганжа, О. О.; Hanzha, O. O.; Костянтин Бугайчук; Mykhailo Burdin; Serhii Bortnyk (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
Запропоновано посилити адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, запровадити адміністративну відповідальність за порушення законодавчих обмежень або заборон щодо використання піротехнічних виробів, а також встановити відповідальність за такі дії, вчинені під час дії воєнного стану, посилити адміністративну відповідальність у сфері виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів.

It is proposed to strengthen administrative responsibility for violating the requirements of legislative and other normative legal acts regarding the protection of the population from the harmful effects of noise or the rules for observing silence in populated areas and public places, to introduce administrative responsibility for violating legal restrictions or prohibitions on the use of pyrotechnic products, as well as to establish responsibility for such actions committed during martial law, to strengthen administrative responsibility in the sphere of production, storage, transportation, trade and use of pyrotechnic products.

Предложено усилить административную ответственность за нарушение требований законодательных и других нормативно-правовых актов по защите населения от вредного воздействия шума или правил соблюдения тишины в населенных пунктах и ​​общественных местах, ввести административную ответственность за нарушение законодательных ограничений или запретов использования пиротехнических изделий, а также установить ответственность за такие действия, совершенные во время действия военного положения, усилить административную ответственность в сфере производства, хранения, перевозки, торговли и использования пиротехнических изделий.
Keywords: Україна; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; адміністративне правопорушення; administrative offence; административное правонарушение; відповідальність; responsibility; ответственность; законодавство; legislation; законодательство; піротехничні вироби; pyrotechnic products; пиротехнические изделия; порушення законодавства у сфері виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів; піротехнічний засіб