Художні особливості літератури періоду Революції Гідності - Кобилко, Н. А.; Kobylko, N. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8123-4156 (Українські студії в європейському контексті. - 2021. - № 3. - С. 78-83, 2021)
Досліджено вплив Революції Гідності на розвиток сучасної української літератури, визначено художні особливості творів про Євромайдан. Зазначено, що події 2014 року стали підґрунтям для формування жанрового різноманіття художньої літератури. Майже відразу з’являється майданна поезія, укладаються антології. Прозові твори зазнали більшої трансформації: від нотаток, блогів, коментарів у соціальних мережах до мемуарної літератури та романів.

The article examines the influence of the Revolution of Dignity on the development of modern Ukrainian literature, identifies the artistic features of works about Euromaidan. The events of 2014 became the basis for the formation of genre diversity of fiction. Maidan poetry appears almost immediately, anthologies are compiled. Prose works have undergone a major transformation: from notes, blogs, comments on social networks to memoirs and novels.

Исследовано влияние Революции Достоинства на развитие современной украинской литературы, определены художественные особенности произведений о Евромайдане. Отмечено, что события 2014 стали основой для формирования жанрового разнообразия художественной литературы. Почти сразу появляется майданная поэзия, укладываются антологии. Прозаические произведения претерпели большую трансформацию: от заметок, блогов, комментариев в социальных сетях до мемуарной литературы и романов.
Аrtistic Features of the Literature Period of the Revolution of Dignity
Кобилко, Н. А. Художні особливості літератури періоду Революції Гідності / Кобилко Н. А. // Українські студії в європейському контексті. - 2021. - № 3. - С. 78-83.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; художні особливості; artistic features; художественные особенности; сучасний літературний процес; modern literary process; современный литературный процесс; Революція Гідності; Revolution of Dignity; Революция Достоинства; Євромайдан; Euromaidan; Евромайдан; воєнна проза; war prose; военная проза; нон-фікшн; non-fiction; нон-фикшн