Стадии прохождения службы в органах внутренних дел - Пузанова, Т. А.; Puzanova, T. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6658-6054 (Legea si viata = Закон и Жизнь : междунар. науч.-практ. журн. – 2013. – № 10/3 . – P. 173-176, 2013)
У статті здійснено аналіз юридичної літератури для дослідження поняття проходження служби в ОВС України. Проводиться теоретичне дослідження стадій проходження служби в ОВС України, а саме стадій «прийняття на службу», «просування по службі», «припинення служби». Обґрунтовано, що структура діючого законодавства України, що регулює проходження служби в ОВС України, є достатньо недосконалою. Це дає можливість запропонувати прийняття Закону України «Про органи внутрішніх справ», в якому окремим пунктом буде надано визначення та характеристику стадіями проходження служби в органах внутрішніх справ.

Analysis of legal literature concerning the research of police service’s notion in Ukraine is realized in the article. Theoretical study of police service’s stages in Ukraine is realized. Namely, the stages: «admission for service», «service promotion», «service termination» are studied. It is grounded that the structure of current Ukrainian legislation, regulating police service in Ukraine, is rather imperfect. It makes it possible to suggest the adoption of the Law of Ukraine «About Internal Affairs Agencies». The separate article in this Law is offered to be «Stages of Police Service in Ukraine». The author suggests to provide characteristics to these stages.

В статье осуществляется анализ юридической литературы для исследования понятия прохождения службы в ОВД Украины. Проводится теоретическое исследование стадий прохождения службы в ОВД Украины, а именно стадий: «принятие на службу», «продвижение по службе», «прекращение службы». Обосновано, что структура действующего законодательства Украины, регулирующего прохождение службы в ОВД Украины, весьма несовершенна. Это дает возможность предложить принятие закона Украины «Об органах внутренних дел», где отдельным пунктом отметить «Стадии прохождения службы в органах внутренних дел Украины» и дать им характеристику.
Пузанова, Т. А. Стадии прохождения службы в органах внутренних дел / Т. А. Пузанова // Legea si viata = Закон и Жизнь : междунар. науч.-практ. журн. – 2013. – № 10/3 . – P. 173-176.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; проходження служби; прохождение службы; passing service; державна служба; государственная служба; state service