Цифрова трансформація системи публічного управління в умовах воєнного стану: виклики, ризики та адаптаційні механізми - Кулініч, В. С.; Kulinich, V. S.; Зінченко, Д. А.; Zinchenko, D. A.; Данііл Зінченко (Сучасні виклики та загрози системі національної стійкості України: [матеріали Круг. столу] (м. Вінниця, 20 черв. 2025 р.). – Вінниця: ГО МОПЛ, 2025. – С. 51-56, 2025)
Теза присвячена аналізу цифрової трансформації системи публічного управління України в умовах воєнного стану, що зумовлює нові виклики та ризики для державного апарату. Розглядаються особливості впровадження цифрових технологій як інструменту модернізації, підвищення прозорості, ефективності та стійкості управлінських процесів. Окрему увагу приділено адаптаційним механізмам, спрямованим на забезпечення безперервності та гнучкості функціонування органів влади в умовах кризових змін.

The thesis is devoted to the analysis of the digital transformation of the public administration system of Ukraine under martial law, which poses new challenges and risks for the state apparatus. The features of the implementation of digital technologies as a tool for modernization, increasing transparency, efficiency and sustainability of management processes are considered. Special attention is paid to adaptation mechanisms aimed at ensuring the continuity and flexibility of the functioning of government bodies in conditions of crisis changes.
Keywords: Україна; система публічного управління; цифрова трансформація; умови воєнного стану; Ukraine; public administration system; digital transformation; martial law conditions