Психологічний аспект поліцейської реформи - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Olena Yevdokimova (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 5 квіт. 2019 р.). — Харків, 2019. - С. 125-128, 2019)
Проаналізовано психологічні складові реформи правоохоронних органів в Україні. Виокремлено психологічні та соціальні проблеми сучасного стану реформування. Наголошено, що система психологічного забезпечення професійної підготовки та професійної діяльності поліцейських виступає тією самою ланкою, що дозволить зробити професійний вибір майбутнього правоохоронця більш усвідомленим, а його професійний розвиток – більш гармонійним.

The psychological components of the reform of law enforcement agencies in Ukraine are analyzed. The psychological and social problems of the current state of reforming are singled out. It is noted that the system of psychological support for professional training and professional activities of police officers acts as the same link, which will make the professional choice of the future law enforcement officer more conscious, and his professional development more harmonious.

Проанализированы психологические составляющие реформы правоохранительных органов в Украине. Выделены психологические и социальные проблемы современного состояния реформирования. Отмечено, что система психологического обеспечения профессиональной подготовки и профессиональной деятельности полицейских выступает тем же звеном, что позволит сделать профессиональный выбор будущего правоохранителя более осознанным, а его профессиональное развитие – более гармоничным.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліцейська реформа; полицейская реформа; police reform