Партнерство поліції і населення – засади взаємодії - Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Олена Юхимівна Синявська (Development and modernization of the legal systems of Eastern Europe: experience of Poland and prospects of Ukraine: Collective monograph. - Lublin: Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2017. - Vol. 3. - P. 351-369, 2017)
Роботу присвячено проблемам побудови партнерських взаємовідносин поліції України з населенням. Доведена необхідність встановлення партнерських взаємовідносин між поліцією і населенням. Визначені поняття «взаємодія» та «партнерство». Показано, як змінювався рівень довіри населення за часів незалежності України до міліції/поліції. Визначені принципи взаємодії поліції з населенням, здійснено їх класифікацію. Окреслені нормативно-правові засади взаємодії поліції з населенням та напрямки їх удосконалення. Розглянуті форми взаємодії поліції з населенням. Запропоновані напрямками покращення взаємовідносин між поліцією і населенням.

Работа посвящена проблемам построения партнерских взаимоотношений полиции Украины с населением. Доказана необходимость установления партнерских взаимоотношений между полицией и населением. Определены понятия «взаимодействие» и «партнерство». Показано, как менялся уровень доверия населения во времена независимости Украины к милиции / полиции. Определены принципы взаимодействия полиции с населением, осуществлена ​​их классификация. Указанны нормативно-правовые основы взаимодействия полиции с населением и направления их совершенствования. Рассмотрены формы взаимодействия полиции с населением. Предложенны направления улучшения взаимоотношений между полицией и населением.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; полиция; police; населення; население; міліція; милиция; militia; партнерство; партнерские отношения; партнерські відносини; взаємодія поліції з населенням; взаємодія; взаимодействие; взаимодействие с населением; interaction; interaction with public; реформування МВС; реформирование МВД; reform of the Ministry of Internal Affairs