Сучасні альтернативні форми шлюбу - Ляшенко, Н. О.; Liashenko, N. O. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 223-230, 2009)
Альтернативні форми шлюбу переглядають не тільки форму, а й зміст стосунків між членами подружньої пари. Вони змінюють і формальні, і неформальні норми. Описано альтернативні форми сучасних шлюбних взаємин, причин їх появи і факторів, що впливають на їх поширення. Найбільше уваги приділено характеристиці цивільного шлюбу як найпоширенішого типу альтернативних шлюбів. Alternative forms of modern marriages, reasons of their appearance and factors influenced on their spreading are described. Particular attention is paid to civil marriage characteristic as the most common type of alternative marriages. Альтернативные формы брака пересматривают не только форму, но и содержание отношений между супругами. Они изменяют формальные и неформальные нормы. Описаны типы современных альтернативных брачных форм, причины их появления и факторы, которые повлияли на их распространение. Особое внимание уделяется характеристике гражданского брака как наиболее распространенного типа альтернативных браков.
Modern alternative forms of marriage
Современные альтернативные формы брака
Ляшенко, Н. О. Сучасні альтернативні форми шлюбу / Н. О. Ляшенко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 223-230.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; шлюбні взаємини; брачные отношения; marriage; альтернативні форми шлюбу; альтернативные формы брака; alternative forms of marriages; цивільний шлюб; гражданский брак; civil marriage