Функції соціального захисту державних службовців - Безусий, В. В.; Bezusyi, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6452-5672 (Держава та регіони. Серія: Право. – 2019. – № 3 (65). – С. 109-115, 2019)
У статті функції соціального захисту державних службовців визначено як систему основних напрямів регулюючого впливу на суспільні відносини з приводу забезпечення соціально-економічних прав державних службовців і формування соціального та трудового потенціалу державної служби, які зумовлені рівнем соціально-економічних умов, що існують у державі. Визначено питання правового статусу державних службовців, сучасних форм і методів їх діяльності, ефективного управління персоналом державної служби.

The article defines the social protection functions of civil servants as a system main directions of regulatory influence on public relations regarding the provision of socio-economic rights of civil servants and the formation of social and labor potential of the civil service, which are determined by the level of socio-economic conditions that exist in the state. The issue of the legal status of civil servants has been identified, modern forms and methods of their activities, effective management of state personnel services.

В статье функции социальной защиты государственных служащих определены как система основных направлений регулирующего воздействия на общественные отношения по поводу обеспечения социально-экономических прав государственных служащих и формирования социального и трудового потенциала государственной службы. Определены вопросы правового статуса государственных служащих, современных форм и методов их деятельности, эффективного управления персоналом государственной службы.
Functions of social protection of civil servants
Безусий, В. В. Функції соціального захисту державних службовців / В. В. Безусий // Держава та регіони. Серія: Право. – 2019. – № 3 (65). – С. 109-115. - DOI: https://doi.org/10.32840/1813-338X-2019-3-18.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державні службовці; государственные служащие; government officials; соціальний захист; социальная защита; social protection; функції соціального захисту; функции социальной защиты; social protection functions; правовий статус; правовой статус; legal status