Форми правочинів - Кухарева, Г. П.; Kuhareva, G. P. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 298 - 302, 2006)
Проводиться узагальнення вже існуючих точок зору науковців щодо форм правочинів, з урахування історичного розвитку форм правочинів в приватному праві для цивільного права України. Пропонується у подальшому термін «форма правочину» використовувати як категорію, що характеризує виключно спосіб волевиявлення, на противагу термінові «вид правочину» – як автономну класифікаційну одиницю у системі форм правочинів (усних і письмових). Проводится обобщение уже существующих точек зрения ученых относительно форм сделок, с учетом исторического развития форм сделок в частном праве для гражданского права Украины. Предлагается в дальнейшем термин «форма сделки» использовать как категорию, характеризующую исключительно способ волеизъявления, в противовес термину «вид сделки» - как автономную классификационную единицу в системе форм сделок (устных и письменных). Generalization of already existing points of view of scholars concerning the forms of deeds is conducted, taking into account the historical development of forms of deeds in private law for the civil law of Ukraine. It is proposed that in the future the term "transaction form" should be used as a category, which characterizes exclusively the way of expression of expression, as opposed to the term "type of transaction" - as an autonomous classification unit in the system of forms of transactions (oral and written).
Кухарева, Г. П. Форми правочинів / Г. П. Кухарева // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 298 - 302
Keywords: правочин; сделка; форми правочинів; формы сделок