Security cooperation between the European Union and the Africa challenges and opportunities - Shatokhin, D. O.; Шатохін, Д. О. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 228-229, 2025)
Зазначено, що співпраця в галузі безпеки між Європейським Союзом та Африкою стає все більш актуальною в умовах глобальних викликів. В останні роки обидві сторони усвідомили необхідність спільних зусиль для боротьби з тероризмом, організованою злочинністю та міграційними кризами. Одним із ключових аспектів цієї співпраці є обмін інформацією та розвідувальними даними.

It was noted that security cooperation between the European Union and Africa is becoming increasingly relevant in the face of global challenges. In recent years, both sides have recognized the need for joint efforts to combat terrorism, organized crime and migration crises. One of the key aspects of this cooperation is the exchange of information and intelligence.
Keywords: сфера безпеки; співпраця; Європейський Союз; Африка; security sphere; cooperation; European Union; Africa