Кримінально-правова характеристика вини як ознаки суб’єктивної сторони підкупу працівника підприємства, установи чи організації - Овод, К. К.; Ovod , K. K. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2016. – № 4. – С. 143-149, 2016)
Стаття присвячена побудові кримінально-правової характеристики вини як ознаки суб’єктивної сторони підкупу працівника підприємства, установи чи організації в актуальній редакції Кримінального Закону та виявленню пов’язаних із цим особливостей кваліфікації. Проаналізувано особливості змісту психічного ставлення особи, яка підкуповує (вигодонадавача), і особи, яка підкуповується (вигодонабувача), до власних діянь і розкрито взаємозв’язок їх умислів.

The article is devoted to the construction of the criminal law characteristics of guilt as a subjective side feature of bribery employee of an enterprise, institution or organization in the current edition of the Criminal Law and the identification of related features of qualifications. It highlights the features of the mental attitude content of a person who bribes, and the person who bribed, to its own acts and provides a reconciliation of their intent.

Статья посвящена построению уголовно-правовой характеристики вины как признака субъективной стороны подкупа работника предприятия, учреждения или организации в действующей редакции Уголовного Закона и выявлению связанных с этим особенностей квалификации. Проанализированы особенности содержания психического отношения лица, которое подкупает (выгододателя), и лица, которое подкупается (выгодоприобретателя), к собственным деяниям и раскрыта взаимосвязь их умыслов.
Keywords: кримінально-правова кваліфікація; корупція; підкуп; суб’єктивна сторона злочину; вина; criminal-legal qualification; corruption; bribery; subjective side of crime; guilt; уголовно-правовая квалификация; коррупция; подкуп; субъективная сторона преступления