Домедична допомога у службовій діяльності поліцейського як засіб забезпечення життя та здоров’я себе та оточуючих - Тесленко, Є. Є.; Teslenko, Ye. Ye. (Питання сучасної науки і права : матеріали ХІІ Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти (м. Суми, 23 квіт. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 215-217, 2021)
Підкреслено, що навчання співробітників Національної поліції з домедичної допомоги є важливим елементом їх службової підготовки. Найшвидше на місце події прибувають поліцейські, саме тому від рівня їхньої підготовки залежить життя кожного постраждалого. Працівник поліції зобов’язаний проходити відповідну підготовку та вдосконалювати свої навички, але в першу чергу він має обов’язково дотримуватися правил особистої безпеки.

It is emphasized that the training of the National Police employees in pre-medical care is an important element of them service training. The police arrive at the scene the fastest, which is why the life of each victim depends on the level of their training. A police officer is required to undergo appropriate training and improve his skills, but first of all he must adhere to the rules of personal safety.

Подчеркнуто, что обучение сотрудников Национальной полиции домедицинской помощи является важным элементом их служебной подготовки. Быстрее всего на место происшествия прибывают полицейские, поэтому от уровня их подготовки зависит жизнь каждого пострадавшего. Сотрудник полиции обязан проходить соответствующую подготовку и совершенствовать свои навыки, но в первую очередь он должен соблюдать правила личной безопасности.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; домедична допомога; pre-medical assistance; домедицинская помощь; службова діяльність; official activity; служебная деятельность