Конструювання кримінально-правових санкцій: прийоми та правила юридичної техніки - Книженко, О. О.; Knyzhenko, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9252-7464 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 4 (59). Ч. 1. – С. 48-54, 2012)
Розглянуто проблемні питання побудови кримінально-правових санкцій. Кримінально-правову санкцію розглянуто як своєрідну юридичну конструкцію. Проаналізовано та визначено правила й прийоми юридичної техніки, які використано законодавцем під час встановлення санкцій. Запропоновано на законодавчому рівні закріпити усталені правила вибору санкцій.

The problematic issues of construction criminal-law sanctions are considered. Criminal-law sanction is considered as an original legal construction. The rules of legal techniques, that are used by a legislator in establishing sanctions, are analysed and defined. It is proposed at legislative level to consolidate the established rules for the selection of sanctions.

Рассмотрены проблемные вопросы построения уголовно-правовых санкций. Уголовно-правовая санкция рассмотрена как своеобразная юридическая конструкция. Проанализированы и определены правила и приемы юридической техники, которые использованы законодателем при установлении санкций. Предложено на законодательном уровне закрепить устоявшиеся правила выбора санкций.
Constructing criminal sanctions: techniques and rules of legal technology
Конструирование уголовно-правовых санкций: приемы и правила юридической техники
Книженко, О. О. Конструювання кримінально-правових санкцій: прийоми та правила юридичної техніки / О. О. Книженко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 4 (59). Ч. 1. – С. 48-54.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінально-правові санкції; уголовно-правовые санкции; criminally and legal sanctions; кримінальна відповідальність; уголовная ответственность; criminal liability; санкції; санкции; покарання; наказание; punishment; sanctions